Norsk fiskebåt i Västsahara inblandad i dödsolycka

När den norskägda fiskebåten Midoy Dakhla I för två dagar sen skulle gå in till hamnen i Dakhla kolliderade den med en annan fiskebåt, Taouss. Ingen skadades ombord på den norskägda båten, men flera personer på Taouss dog eller försvann. 3 har hittats döda och 9 är fortfarande försvunna.

Ombord på den lokalägda fiskebåten ska 35 personer ha befunnit sig. 18 räddades av en annan lokal fiskebåt omedelbart efter olyckan. Taouss sjönk efter krocken. Styrman och kapten ombord på den norskägda båten var norrmän.

Midoy Dakhla I tillhör det norska företaget Sjøviks delägda systerbolag i Dakhla, Sjøvik Marokko, och fiskar sardiner. Båten är bara en av många tidigare norska båtar som fiskar i området och en av två som även idag är norskägda.

Midoy Dakhla 1

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Gilla Habergsgubben på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Norsk fiskebåt i Västsahara inblandad i dödsolycka”

Kommentarer är stängda.