Svenskar landar stora mängder tobis i Thyborøn

Tobisfisket är igång i Danmark och svenskägda båtar har landat en hel del tobis i Thyborøn till TripleNine. Det handlar dels om Astridkoncernens två båtar S 264 Astrid och E 532 Rockall men också om en båt de tidigare ägde, S 456 Anne-Mie. Anne-Mie ägs numera av Christer & Lennart Fiskeri på Donsö men fiskar sannolikt på fiskerättigheter de hyr in från Astridkoncernen då de inte har några egna. De senaste dagarna har dessa tre båtar landat 2 250 ton tobis till Triple Nine:

Af større landinger kan nævnes S456 Anne Mies landing på 550 tons torsdag aften og S 264 Astrid landede fredag morgen 1000 tons, hvorefter E 532 Rockall vil losse fredag aften med 700 tons.

Svenskägda båtar som har stora rättigheter till tobisfiske är utöver S 264 Astrid och E 532 Rockall också S 205 Ceton, S 144 Themis, AS 464 Stella Nova och AS 202 Neptun. Även de andra båtarna är av allt att döma ute på tobisfiske liksom även svenskflaggade båtar som GG 203 Ginneton, GG 438 Clipperton, GG 229 Bristol, GG 330 Carmona, GG 778 Lövön och GG 206 Ahlma.

Tobis är en liten fisk som huvuddelen av sitt liv lever nergrävd i botten. Under några korta perioder går de upp för att leka och det är då som fisket bedrivs. Tobis används för tillverkning av fiskmjöl och fiskolja.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”Svenskar landar stora mängder tobis i Thyborøn”

Kommentarer är stängda.