Svenska och danska fiskeriföretags dåliga hemsidor

Eller kanske ska vi säga obefintliga hemsidor för de flesta fiskeriföretag saknar hemsidor helt och hållet. Bland större svenska fiskeriföretag har Fiskeri AB Ginneton, PFG Fish AB och Astrid Fiskexport AB varsin hemsida. De två sistnämnda är dock usla på så vis att de är helt föråldrade. Informationen är gammal och inaktuell. Flera av de båtar som finns på deras hemsidor existerar inte längre.

För Astrid gäller det GG 64 Astrid Marie och för PFG Fish gäller det GG 144 Themis och GG 579 MIdsjö medan samtliga övriga fiskebåtar på sidan bytts ut mot nya båtar med samma namn. Themis ingår dessutom inte i PFG Fish överhuvudtaget. För bägge sidorna gäller dessutom att de ibland inte är synliga, men ibland är det. Även i övrigt finns det en del problem. På adressen astridfiske.se har det stått under konstruktion hur länge som helst. Astrid-koncernen har dock en hemsida som fungerar och är uppdaterad. Det är det danska dotterbolagets hemsida på danska.

Astrids hemsida

Fiskeri AB Ginneton har en uppdaterad sida med uppdaterad information, men sidan är skriven på en svenska som inte är av godtagbar standard. Det verkar lite amatörmässigt helt enkel och ger inte ett bra intryck. Ett större fiskeriföretag som haft en hyggligt bra hemsida är Guldhavens Pelagiska. Men sedan lång tid står det att sidan uppdateras. Sammantaget kan vi nog säga att större svenska fiskeriföretags hemsidor är undermåliga och för det mesta icke-existerande. För en låg kostnad skulle jag utan problem kunna modernisera företagens hemsidor, göra hemsidor för de företag som vill ha men saknar och dessutom se till att de fungerar och är skrivna på en svenska som fungerar.

Det finns också några mindre svenska fiskeriföretag som har eller har haft hemsidor. LL 207 Nautic är en, men den har nu länge varit bort från webben trots att de hävdar att den snart ska vara uppe igen. En annan är GG 370 Mercy och den är okej utifrån omständigheterna. Små företag kan naturligtvis inte ha samma standard på en hemsida som stora företag borde ha.

När det gäller Danmarks större fiskeriföretag så har Astrid Fiskeri A/S, vilket jag redan nämt, en bra hemsida och även de stora fiskmjölstillverkarna FF Skagen och TripleNine har bra hemsidor. Triple Nine är också en större innehavare av fiskerättigheter och därför ett av Danmarks större fiskeriföretag.

Andra större danska fiskeriföretag som har hemsidor är PR HG 333 Isafold eller rättare sagt dess systerbolag Niels Jensen & Co. Sidan innehåller dock mycket begränsad information och kan inte jämföras med den hemsida som Astrid Fiskeri A/S har. John-Anker Hametner Larsen har också en sida. Den kan dock inte kallas hemsida då där bara finns en rad bilder på en del av de båtar han äger eller är delägare i men ingen övrig information.

Det enda större danska fiskeriföretag som har en vettig hemsida (faktiskt hemsidor) vid sidan av Astrid är Thorupstrands Kystfiskerlaug. Med andra ord gäller samma sak de danska fiskeriföretag som de svenska. Om hemsidor överhuvudtaget finns är de av undermålig kvalitet. Om jag hade kunnat skriva danska lika bra som jag läser det skulle jag kunnat fixa de danskspråkiga hemsidorna också.

För den som vill ha information om fiskerättigheter, vilka som äger ett fiskeriföretag i Danmark eller Sverige och hur det går för företagen är sannolikt min blogg den bästa informationskällan. När det gäller information om fiskebåtar finns det andra bättre källor.

Men fiskeriföretagen i Danmark och Sverige bord skärpa sig. I en så opinionskänslig bransch som fisket behövs korrekt information om fisket och fiskeriföretagen. Det bästa vore om fiskeriföretagen såg till att sådan fanns. Lättillgänglig och både i form av hemsida och på facebook (facebook ska jag återkomma till).

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”Svenska och danska fiskeriföretags dåliga hemsidor”

Kommentarer är stängda.