Lite småfiskebåtar på Rörö

Tog lite bilder sist jag var ut på Rörö. I slutet av september. Inga större fiskebåtar inne förstås, däremot fann ett antal mindre. Men när jag tog bilderna var min barndomsvän Kent Sjögren ute med sin båt för att fiska makrill till agn för hummerfisket. Så ingen bild på hans båt. Tog också några bilder på en fiskebåt, GG 512, i den lilla hamnen vid Reningsverket förutom bilderna tagna i stora småbåtshamnen i Sörikringsbukten.

GG 512 är en fiskebåt som inte existerar enligt skeppslistan så kanske den är avregistrerad som fiskebåt, kanske den är nyregistrerad. I övrgit är det GG 724 Annie, ägd av Folke Olausson (Fiskebåten Rossö HB) som stack ut strax efter att jag tagit foton och när Kent Sjögren kommit in med sin båt GG 110 Anna Maria.

GG 767 Böljan är en av många båtar som ägs av familjen Johansson. I detta fall är det familjens ålderman som personligen äger båten. Jag träffade honom när jag skulle åka från Rörö då han kom inte med GG 292 Martina efter att ha tagit upp hummertinor. Han hade en del humrar och en del krabbor även om det inte var några mängder. Han tyckte själv det var lite dåligt med hummerfisket i år.

GG 849 Enskär ägs av Svanen Fiskeri AB (familjen Larsson).

småbåtar_rörö_september - 1småbåtar_rörö_september - 5småbåtar_rörö_september - 3småbåtar_rörö_september - 7småbåtar_rörö_september - 11småbåtar_rörö_september - 13småbåtar_rörö_september - 17småbåtar_rörö_september - 15småbåtar_rörö_september - 19småbåtar_rörö_september - 23småbåtar_rörö_september - 21småbåtar_rörö_september - 25

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Gilla Njord på Patreon!
Become a patron at Patreon!