Landningsskyldighet för räka

EU-kommissionen har antagit en plan för utkastförbud (landningsskyldighet) för fiskarter i Nordsjön. Landningskyligheten gäller räka, kräfta, kummel, sej, kolja, tunga (sjötunga) och rödspätta från den 1 januari 2016. Vad det gäller räka är detta beslut märkligt. Med kräfta har det gjort undantag från utkastförbudet som gör beslutet rimligt.

Det är så vitt jag vet  inget problem med överlevnaden för kräftor som slängs ut igen. Som tur vad finns det undantag för burfiskare och för trål i Kattegatt och Skagerak. Annars hade beslutet varit helt orimligt. Det verkar också helt orimligt att lusen (den allra minsta räkan inte ska få kastas ut). Den är inte användbar till något och utkasten bidrar sannolikt till att fisk och kräftor får mer att äta.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Ett svar på “Landningsskyldighet för räka”

Kommentarer är stängda.