Hagberg & Hansson Fiske AB

Hagberg & Hansson Fiske AB har sin hemhörighet på Björkö i Öckerö kommun, Göteborgs norra skärgård. Det är ett få större svenska fiskeriföretag som ägnar sig åt olika typer av demersalt fiske med flera olika fiskebåtar. Företaget ägs av Sune och Peter Hagberg samt Martin Sven Peter Hansson. Antalet anställda var 4 stycken år 2014 vilket betyder att alla de båtar företaget äger inte används samtidigt. Omsättningen var  10,2 miljoner SEK samma år och bokförda tillgångar vid årets slut 11,6 miljoner SEK.

De båtar företaget äger är FG 72 Solvåg av Glommen på 56 bruttoton som har räkfisketillstånd, GG 56 Gottskär på 72 bt och GG 964 Lagun på 27 bt som båda har tillstånd att fiska kräfta med rist och ingår i effortsystemet.

GG 964 Lagun

GG 964 Lagun Bild: Lennart Ramsvik/Maritimbild

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!