Royal Greenland expanderar till Kanada

Royal Greenland är Grönlands största företag, största fiskeriföretag och största livsmedelsföretag. Det är ägt av det grönländska självstyret men har en lång kolonial historia. För att lättare ta sig in på den US-amerikanska marknaden har företaget köpt in sig i det kanadensiska företaget Quin Sea Fisheries med sex landbaserade fiskberedningsindustrier och uppemot 700 anställda.

Redan från början kommer Royal Greenland att vara majoritetsägare Quin Sea Fisheries för att på sikt bli ägare av hela bolaget. Köpet kommenteras med de vanliga positiva tillropen från de inblandade företagen:

Quin-Sea Fisheries is owned and led by Fred Hopkins and Derrick Philpott, both of whom will remain with the company. Quin-Sea Fisheries is known for its strong management team and its close relationship to local fishermen in Newfoundland and Labrador, Royal Greenland said.

”We see much opportunity to further develop the seafood industry in Newfoundland and Labrador through working with Royal Greenland,” said Hopkins and Philpott. ”It is important for the ongoing growth of the business that the local seafood industry continues to prosper, and we are eager to join with Royal Greenland to achieve this objective.”

CEO of Royal Greenland, Mikael Thinghuus, said: “We have come to know Fred and Derrick and Quin-Sea very well over the past months, and we are convinced that the two companies are an excellent match. Both companies are founded on a deep knowledge of in-shore fishing and processing and a profound respect for the local communities in which our suppliers and employees live and work.”

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!