Ny räktrålare till Skagen

Christian Pilegaard som är ägare av S 226 Emmely Pilegaard ApS som äger räktrålaren S 226 Emmely Pilegaard har beställt en ny båt från Thyborøn Skibs & Motor A/S (3XJ). Konstruktion och design står Vestværftet i Hvide Sande för. Skrovet ska byggas i Polen och sedan ska båten färdigställas i Thyborøn.

S226-Pilegaard-Vestvaerftet (1)

Den nya båten ska bli 28 meter lång och 8,4 meter bred. Fiskerikapaciteten beräknas vara 3 gånger så stor som den kapacitet den nuvarande båten har. Leveransen beräknas till hösten 2017. Enligt Fiskerforum så är även Simon Jensen delägare i båten, men något spår av honom finns varken i danska skeppsregistret eller bolagsregistren. Partredare verkar han alltså inte vara, möjligtvis är han delägare i bolaget. Men kanske är det så att han inte är delägare idag, men ska bli delägare i den nya båten.

S 226 Emmely Pilegaard

Nuvarande S 226 Emmely Pilegaard i Smögen år 2013. Bild: Swengelsk.com

Innan Christian Pilegaard köpte den nuvarande S 226 Emmely Pilegaard år 2010 var han delägare i räktrålaren Skaw Prawn som inte längre finns.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,