Fortsatt fiskarstrejk på island

Strejken på Island som började den 19 december 2016 efter en medlemsomröstning som underkände ett förslag till avtal. Sedan dess har ytterligare förhandlingar ägt rum mellan de berörda parterna, de anställda yrkesfiskarna å ena sidan och fiskeriföretagen (redarna) å andra sidan..

Fiskindustrin på Island har drabbats av strejken och får idag inte tillräcklig med råvara. Många har därför permitterat sina anställda. Storföretaget HB Grandi har dock behållit omkring 400 landanställda med minimilön.

Denna vecka har det varit ivriga förhandlingar vilket av bedömare ses som positivt. Utsikterna till en uppgörelse mellan de stridande parterna, fiskare och fartygsägare, är dock enligt källor nära förhandlingarna, inte nära. Men eftersom samtalen kommit igång ordentligt igen efter helgerna kanske en lösning i all fall finns i sikte framemot mitten av februari.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!