Meningslös debattartikel från Jakob Granit

Jakob Granit är generaldirektör i Havs- och vattenmyndigheten (HaV). Ny sådan. Han har skrivit en så kallad debattartikel i GP. Nån debattartikel är det dock inte. Det är en mesig intetsägande artikel som inte skapar debatt men rapar upp självklarheter och banaliteter. En slags presentation som inte ska utmana någon, inte reta några intressen och inte lova något. Trist.

Sverige ska ordna en FN-konferens ihop med Fiji. Kul, säkert bra, men? HaV ska ordna en konferens om hur näringslivet kan bidra till hållbara hav. Okej? Men…

Det finns skräp i havet, fisket går inte alltid rätt till, klimatet blir varmare. Självklarheter. Havsplanering påminner om markplanering och den finns. Debatt? Knappast. Däremot mycket banalt. Blå ekonomi? Bludder. 8-fjordar är bra. Självklart, Men kommer de få några pengar så att vi vet vad som händer med fiskbestånden? Kommer sälar och skarvar att få jagas? Samarbete mellan olika intressen. Självklart bra, men…

Granit har producerat en icke-debattartikel full med bla, bla, bla. Inte en enda åsikt, Inte en enda egentlig ståndpunkt. Mest självklarheter och plattityder. Inget utmanande, ingen debatt. En generaldirektör på HaV borde kunna prestera mer än så. Vassare. Mer konkret. Färre plattityder. Eller kan vi inte begära mer av en ny generaldirektör. Om det är så är nog min uppfattning att han inget borde säga förrän har har nåt att säga.

Granti kan säkert mycket om miljö och vatten. Det märks inte i artikeln. Han kan säkerligen mycket lite om fiske. Det märks egentligen inte heller. Han verkar dock vara expert på att säga en massa utan att egentligen säga nåt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,