Veckans båt – SD 116 Sara

SD 116 Sara är en båt som hör hemma på Resö i norra Bohuslän. I skeppslistan står Bengt-Åke Karlsson i Strömstad som ägare av båten men på föreningen Njords hemsida så verkar båten tillhöra Resökräftan AB som ägs av Anders Hedenstedt och Olof Hedenstedt. På Resökräftan hemsida står att företaget Resökräftan AB fiskar med båten SD 116 Sara vilket ju inte helt självklart betyder att de äger båten. Det finns ju andra exempel på att båtar används av andra än ägaren så kanske det är så även i detta fall. Företaget har gått med stadig förlust i flera år.

SD 116 Sara

SD 116 Sara. Bild: Resökräftan AB

SD 116 Sara är en 8 meter lång platsbåt på 4 bruttoton med en motor på 69 kW som är byggd 1985 i Sverige. Båten införskaffades sannolikt i december 2014 eller januari 2015 efter att den tidigare SD 116 Sara brunnit. Den inregistrerades som fiskebåt år 2015.

Med båten bedriver Olof Hedenstedt kräft- och hummerfiske samt makrillfiske. Med tanke på att båten landade 11 ton makrill och bara 2 ton kräfta år 2016 så fiskas sannolikt makrill främst för konsumentmarknaden och bara en mindre del av den fångade makrillen används sannolikt som bete i burarna. Eller så försörjer båten även andra burfiskare med bete.

SD 116 Sara

SD 116 Sara. Bild: Resökräftan AB

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!