Almedalsveckan om fiske

Nästa vecka är den så kallade Almedalsveckan i Visby på Gotland. Det är en vecka när makthavarna, lobbyisterna och eliten i Stockholm tillfälligt flyttar sig till Gotland för att ha sina möten i Visby istället för i Stockholm.

Några få punkter under veckan handlar om fiske. Det är punkter om lokalt hållbart fiske, torskbeståndet i Östersjön, sjömat och ekonomisk tillväxt och miljömärkt fisk. Det sistnämnda seminariet ordnas av MSC. Gemensamt för dem alla är att yrkesfiskare lyser med sin frånvaro och alla seminariers paneler domineras av byråkrater, politiker och miljöpolitiska lobbyister. Enstaka forskare förekommer dock i seminariepanelerna. På seminariet som ordans av MSC dominerar de själva så det skiljer sig lite.

Seminarierna på Almedalsveckan kring fiske handlar om att folk som inte själva är direkt berörda av fiskeriverksamhet ska komma med tyckanden, förslag och ideér som ska styra andra människor som faktiskt arbetar inom området. Sådana upplägg är inte seriösa även om de aktuella personerna säkerligen är kunniga inom området. Men det är ändå att tala över huvudet på de som arbetar i branschen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!