Svenskt riskkapitalbolag går in i laxbranschen

Det svenska riskkapitalbolaget (private equity-företaget) Summa Equity AB som har en riskkapitalfond har köpt en majoritet av aktierna i polska laxföretaget Milarex från grundaren Jerzy Malek. Milarex har en laxförädlingsfabrik i Slupsk i Polen. Målsättningen för Summa Equity är att förbereda företaget för en börsintroduktion i Norge. Malek som behållt 25% av företagets aktier kommer att kvarstå i styrelsen vars ordförande ska bli Jon Hindar, tidigare VD i laxodlingsföretaget Cermaq.

Summa Equity har tidigare främst investerat i mindre IT-företag av lite olika slag. De flesta av de som driver Summa Equity har tidigare arbetar för riskkapitalbolagen Altor och Nordic Capital. I styrelsen för Summa Equity sitter Reynir Indahl, Christian Melby, Jenny Keisu, Tommi Unkuri, Johannes Lien och Göran Martin Carstedt. Reynir Indahl och Christan Melby bor och arbetar i Oslo, Carstedt tycks bo i Göteborg trots att han är bilhandlare i Norrland.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!