Hirtshalsbåt såld till Färöarna

HG 365 Junior som har ägts av Asbjørn ApS som ägs av Fridi Petur Magnusen och Roi Magnusen har sålts till P/f Ocean Group Faroes Ltd och fått namnet TG 773 Nyborg.

HG 365 Junior

HG 365 Junior. Bild från DPPO

TG 773 Nyborg som är på 1 198 bruttoton och 50 meter lång byggdes år 2000 på Karstensens Værft i Skagen som L 349 Gitte Henning. Såldes 2008 till Norge där den blev Østanger och sedan 2010 till Irland där båten fick namnet Veronica. I mars 2017 köptes den av Asbjörn ApS i Danmark och nu har de sålt den vidare till Färöarna efter att ha använt den i tobisfisket. På Färöarna kommer den att användas för blåvitlingfiske.

Det är inte första gången som Magnusens säljer en båt till det färöiska företaget vars huvudägare är Aleksander Nordenskjold Vilhelm. Denne är aktiv i en rad färöiska bolag varav ett annat är P/f South Pelagic. Roi Magnusen är delägare i South Pelagic men det fisnn inga belägg för att han också skulle vara delägare i P/f Ocean Group Faroes Ltd. Delägare i flera företag ihop med Aleksander Nordenskjold Vilhelm är också Finnbjørn Poulsen.

Tidigare har bröderna Magnusen som härstammar från Färöarna sålt HG 365 Asbjørn Senior till det färöiska företaget. Denna båt återfinns idag i Ryssland som Asbjorn dit Ocean Groups Faroes sålt den.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!