Veckans båt – GG 126 Ulrika på kräftfiske

GG 126 Ulrika är en mindre fiskebåt av plast byggd år 2000 av Stansviks Marina AB i Rönnäng. Båten är 11 meter lång och på 11 bruttoton med en motor på 250 kW. Mellan 2000 och 2014 hette den GG 668 Silver med Göteborg som hemmahamn och därefter har den varit GG 126 Ulrika med Björkö som hemmahamn och Anders Horonyi som ägare. Båten som är uppkallad efter Anders Horonyis fru, Ulrika Horonyi, används i huvudsak till burfiske av kräfta men också lite till krabbfiske och med möjligheter till garnfiske av makrill och sill. Han fiskar för det mesta ensam, men ibland har han hjälp. Kräftan landas i huvudsak i Göteborgs fiskehamn.

Anders Horonyi bor inte på Björkö utan i Grimmered långt in på land i Frölunda i Västra Göteborg och har tidigare, mellan 2007 och 2010 haft en annan GG 126 Ulrika som hörde hemma i Fiskebäck. Det var en betydligt mindre båt än den nuvarande, 8 meter lång och på 3 bruttoton. Mellan 2010 och 2014 fanns det en GG 126 Ulrika med Skärhamn som hemmahamn, troligen var väl Horonyi också ägare till den. Den heter idag GG 668 Silver och sannolikt byttes den mot den nuvarande GG 126 Ulrika. Den är 9 meter lång och på 5 bruttoton.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!