Veckans båt – VG 86 Atlas och burfiske efter kräfta

VG 86 Atlas är en träbåt byggd på Gregersen båtbyggeri i Norge år 1979. Båten är cirka 13 meter lång med ett bruttotonnage på nästan 21 ton enligt svenska skeppslistan. Motorn är på 198 kW och fisket som bedrivs är kräftfiske med bur:

– Man är sin egen! Vi styr själva våra arbetstider och det är viktigt. Eftersom vi inte vet hur fisket kommer att gå eller hur priserna blir är det ett ständigt spänningsmoment i att fiska, säger Patrik Ingmarsson.

− Eftersom vi enbart fiskar kräfta med burar får vi ett något högre pris än de som trålar kräfta. Vårt tillstånd för fiske gäller enbart havskräfta och vi har 1 400 burar på båten. Bästa fiskesäsongerna är vår och sommar och en bra dag är om vi får 100-150 kilo havskräfta, säger Joakim Ingmarsson.

Ägare av båten är Patrik och Joakim Ingmarsson. Även Joakims son Richard Ingmarsson brukar delta i fisket. Hemmahamn är Träslövsläge och båten är medlem i Havs- och Kustfiskarnas PO.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!