Det sista stora pelagiska fiskeriföretaget blir aktiebolag

Av de stora pelagiska fiskeriföretagen i Sverige har det varit ett bolag som förblivit partrederi. Nämligen GG 158 Sunnanland från Fiskebäck vars ägare i huvudsak utgjorts av familjen Axelsson. Nu är den tiden över. Bolaget Axfish AB registrerades redan förra året, 2017, av Mikael och Lars Axelsson. De två och deras far Daniel Axelsson sålde sen GG 158 Sunnanland till bolaget den 29 maj 2018. Sen år 2000 har de tre också haft ett handelsbolag, Axfish HB.

fiskebäck_juldagen_2016_ - 6

I och med att GG 158 Sunnanland nu ägs av ett aktiebolag har i princip alla stora plegiska fiskeriföretag i Sverige nu blivit aktiebolag. Detta sagt med vissa reservationer för Torönland Fiskeri där Torönland HB utgör en viktig del av verksamheten.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!