GG 500 Vingaskär såld till Estland

GG 500 Vingaskär, en båt ägd av Mats Johansson på Styrsö via Vingaskär Fiskeri AB såldes den 25 juni till Oü Kaabeltau i Estland. Istället har Vingaskärs Fiskeri AB köpt 70% av räktrålaren LL 207 Nautic. GG 500 Vingaskär som nu försvinner ur den svenska fiskeflottan var ursprungligen en isländsk fiskebåt byggd av Rönnängs Svets AB (idag Tjörnvarvet) och importerades till Sverige år 2004 samt förlängdes år 2014. Båten har RSW-tankar, dvs tankar för förvaring av sillen och skarpsillen i kallt vatten.

Ö-varvet_100_år-maj2016_ - 6 (1)

LL 207 Nautic är en mindre båt med en starkare motor. Det är också en äldre båt, ursprungligen byggd 1975 på Falkenbergs Varv och Hälsö varv som Carmarose för irländsk ägare, men ombyggd flera gånger sen dess. Inköptes till Sverige 1985 och blev då GG 1308 Västerhavet. Det är väl kanske inte troligt att Nautic har RSW-tankar. Utan RSW-tankar sannolikt inget större pelagiskt fiske, kanske inget alls.

LL 207 Nautic

LL 207 Nautic. Bild: Swengelsk

Frågan är om detta nu betyder att Vingaskärs Fiskeri AB lämnar det pelagiska fisket för att istället helt fokusera på demersalt fiske, nu inte bara fiskfiske vilket företaget och Mats Johansson ägnat sig åt under lång tid utan också räkfiske.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”GG 500 Vingaskär såld till Estland”

Kommentarer är stängda.