Fler GG-fiskare och bolag i räkfisket

Under senare år har vi sett att fler fiskare i Göteborgsområdet gett sig in i räkfisket och att de också köpt flera båtar med räkfiskelicenser. Rekordhållare när det gäller båtar med licenser för att fiska räka är Jonas Klingander. Nya fiskeriföretag i räkfisket är Hagberg och Hansson Fiske AB som började redan förra året samt Vingaskär Fiskeri AB som köpt 70% av räktrålaren LL 207 Nautic.

Fiskare i norra Bohuslän bolagiserar också allt mer. De senaste är Ulf Mikael Jansson med Listerö av Grebbestad AB samt Tomas Jansson ihop med Per Jansson som bildat SD 341 Sundland AB som övertagit båten SD 341 Sundland II. Listerö av Grebbestad AB har dessutom köpt en modernare båt, den tidigare VG 17 Kungsvik från Träslövsläge. Den båten har efter köpet fått numret och namnet SD 286 Listerö av Grebbestad. Sen tidigare finns bolag som exempelvis SD 437 i Edsvik AB, SD 622 Vanguard AB, Nippon AB, Resö Skaldjur AB och SD 451 Ferder AB.

SD 286 Listerö

VG 117 Kungsvik, senare VG 17 Kungsvik och nu SD 286 Listerö.

Läs mer:

 

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!