Påhittade siffror i rapport om olagliga utkast

Our Fish är en miljöorganisation som gjort sig ett namn på att hitta på och ljuga. De har skrivit en rapport om olagliga utkast i torskfisket i Östersjön. Det är sannolikt så att olagliga utkast förekommer, men hur mycket det rör sig om vet ingen. Rapporten från Our Fish är på alla sätt och vis ett rent påhitt. Kvoter, landningar osv när det gäller torsk mäts i vikt (kilo, ton). Ingen vet hur många torskar det rör sig om.

Ändå har Our Fish gjort en rapport som redovisar antalet torskar som slängs ut olagligt. Det är helt påhittade siffror utan någon som helst verklighetsanknytning. Vad de gjort är att de hittat på en siffra själva utkastens storlek i antal torskar och så har de hittat på en siffra på antalet undermåliga torskar som landas. Ingen vet hur många torskar det går på ett ton landad torsk. Alla siffror som presenteras i rapporten om utkasten förutom verkliga landningar i ton och biomassa är fantasiprodukter. Även siffrorna utkast i ton. De är inte annat än uppskattningar utifrån ofullständiga eller obefintliga data. Att påstå att 85% av torskfisket i Östersjön är olagligt som de gör saknar all verklighetsförankring och har absolut ingen trovärdighet. Det är en ren fantasisiffra, en påhittad siffra, en lögn. Our Fish ljuger också när de påstår att yrkesfisket och forskarna ljuger om att nya redskap ökat selektiviteten. Det finns ingen anledning att misstro forskningen på den punkten, men det gör Our Fish.

Det finns ingen som helt anledning att ta rapporten från Our Fish på allvar. Den är en ren fantasiprodukt utan något som helst vetenskapligt värde. Lögnfabriken BalticSea2020 tar dock rapporten på allvar. Det visar att BalticSea2020 är allt annat än en trovärdig organisation. Genom att förlita sig på dem så är det också så att sportfisketidningar regelbundet kör med lögner och visar upp stor okunskap om yrkesfiske.

Att det förekommer olagliga utkast i torskfisket i Östersjön kan vi nog vara övertygade om. Hur stora de är finns det ingen som vet eller ens har någon hum om. En helt påhittad rapport som den från Our Fish gör det tyvärr svårare att få kontroll på läget. Ständiga lögner från BalticSea2020 och Our Fish gör det bara svårare att rädda torsken i Östersjön. De misskrediterar miljöorganisationer och de vilseleder. De påstår att forskare ljuger. Sånt slår alltid tillbaks i slutändan.

 

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Påhittade siffror i rapport om olagliga utkast”

Kommentarer är stängda.