Saron Fiskeri har köpt ny båt

Saron Fiskeri A/S som ägs av familjen Axelsson i Fiskebäck har investerat i en ny båt. De har köpt HM 635 Karbak från HJ Fiskeri Harboøre ApS. Båten är idag på 378 bruttoton med en längd på 35 meter. Den har bytt namn till S 158 Saron.

Det handlar om en betydligt modernare båt än den båt de hade tidigare som byggdes 1966 och byggts om många gånger sen dess. Den gamla båten lämnades i byte och heter numera HM 635 Karbak.

Nya S 158 Saron byggdes ursprungligen som GG 578 Victoria av Öckerö för familjen Nicklasson som 2009 registrerade båten i Tyskland som NC 315 Victoria. Som ny var båten 28 meter lång och utrustad med en Wärtsilädiesel på 1 400 hk. Då på 308 bruttoton. Systerbåt till GG 36 Kristin som för sin del finns i Norge med namnet Kongsvard efter en lång tid i Danmark som S 449 Myggenes.

GG 578 Victoria år 1999. Foto: Tjörnvarvet

Familjen Axelsson äger också August Fiskeri AB i Sverige som är delägare i Saron Fiskeri A/S. De fiskar huvudsakligen räka men landar även en del fisk som bifångst.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!