Årets fiskare – ny tävling

Tävlingen som initieras av Bergkvist Publishing, som även ligger bakom bland annat White Guide Junior och Senior, har som syfte att lyfta Sveriges grundläggande, primära, livsmedelsproducenter och bidra till att öka efterfrågan på hållbar mat och dryck från Sverige. Tävlingen heter ”Årets Bonde” med underkategorin ”Årets Fiskare”. Nyckelorden för tävlingen är Hållbarhet, Innovation och Matkvalitet.

– Vi vill tydliggöra bondens/fiskarens roll i livsmedelskedjan genom att lyfta fram de som kan och vill vara med och flytta fram positionen för svensk primärproduktion. Samtidigt vill vi tydliggöra de utmaningar som svensk primärproduktion står inför vad gäller klimat och hållbarhet, säger Pär Bergkvist, initiativtagare till tävlingen.

Bedömningen inleds i februari 2020 och pågår under våren och sommaren. Gala och prisutdelning äger rum i Malmö i oktober 2020. Tävlingen är kostnadsfri. Den som vill anmäla sig själv eller tipsa om fiskare ska kontakta projektledaren Malin Komaiszko

– Anmälningsperioden är fram till slutet av mars, säger Malin Komaiszko. Därefter väljs kandidater ut för nominering.

Mer information om tävlingen med upplägg och kriterier kommer att publiceras på Årets bonde.

Tävlingen utvecklas i samarbete med Världsnaturfonden WWF, MSC, KRAV, Pågen, Sydgrönt, Skånemejerier, Svenskmärkning, Martin & Servera, Malmö Stad samt Event in Skåne.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!