Ett lik i trålen

En fiskebåt som ankom till Lysekil på fredagsmorgonen hade fått ett lik i trålen under fiske mellan i mellan Skagen och  Göteborg. Lik och lik förresten, delar av ett skelett med rester av kläder på sig är nog mer korrekt om vi ska döma efter beskrivningarna i media.

Den enda trålare som enligt AIS-systemet och Marinetraffic ankom till Lysekil på fredagsmorgonen är LL 91 Kristina men om det var den som fick skelettdelarna i sin trål är okänt. LL 91 Kristina ankom vid 7-tiden och enligt media ska båten av ankommit vid niotiden. Det mesta tyder dock på att det handlar om LL 91 Kristina då det i Lysekils-Posten anges att det handlar om en kräfttrålare. Det innebär i så fall att uppgiften om ankomst vid niotiden är felaktig.

Skelettdelarna kommer genomgå en rättsmedicinsk undersökning och ska utredas av polisen som ett misstänkt mord. Först måste personen identifieras med hjälp av tänder eller nåt annat. Men det blir sannolikt svårt att utreda vad som hänt personen och hur kroppen hamnade i havet. Även om kroppen fördes i land i Lysekil kommer det hela sannolikt att utredas av Göteborgspolisen:

Någon identitet är inte heller fastställd och polisen har nu startat en brottsutredning för att kunna utreda vem det var och vad som hänt.

– Det rubriceras som mord i nuläget. Det kommer att lämnas över och utredas i Göteborg sen eftersom det hittats väster om Göteborg, säger Lars Ström.

[…]

– Skador och sånt är svårt. Det är en sak om man ser ett hål i skallbenet eller nåt sånt, men har man inte det så är det väldigt svårt, säger Fredrik Brax, chef på polisens avdelning för grova brott.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!