Olagligt fiske i Skagerak av nederländsk bomtrålare

Fiskekontrollfartyget Vestkysten tog en holländsk bomtrålare på bar gärning med olagligt fiske i Skagerak den 8 april. Trålaren fiskade i ett förbjudet område i Nordsjön med otillåtna redskap.

På en elektroniska övervakningen kunde Danska Fiskeristyrelsen tidigare under dagen konstatera att den holländska bomtrålaren vistades illegalt i ett lek i ett uppväxtområde för rödspätta. Därför planerade besättningen på fiskeinspektionsfartyget ett oanmäld inspektionsbesök. Skepparen på bomtrålaren försökte ta sig bort från Fiskekontrollen när deras ombordstigningsbåt skulle lägga till på sidan av bomtrålaren.

Fiskerikontroll

Överstyrman Mads Grundvad Nielsen från fiskekontrollfartyget Vestkysten säger:

”Efter mange forgæves forsøg på at skabe kontakt med det hollandske fartøj, lykkedes det for en af vores fiskerikontrollører at springe ombord. Kontrolløren fik stoppet fartøjet og kunne derefter konstatere, at der var anvendt såkaldte ’inderposer’ i bomtrawlerens fangstposer. Brug af inderposer gør, at fisk under mindstemål ikke slipper ud af trawlet igen og er en særdeles grov overtrædelse af reglerne.

”Vi ser indikationer på ulovligt fiskeri med inderposer fra fangster, hvor der landes meget små størrelser og fisk under mindstemålet. Det resulterer i et stort udsmid af små fisk, som jo desværre går ud over bestandene. En overtrædelse som denne kan ofte være vanskelig at konstatere, fordi bomtrawlerne kan bjærge deres redskaber på meget kort tid – og samtidig holder godt øje med os og vores færden. Vi er derfor tilfredse med at kunne få sat en stopper for det ulovlige fiskeri i denne omgang. En klækkelig bøde er i vente, så forhåbentlig tænker fiskeskipperen sig om en ekstra gang, næste gang han tager på fiskeri,”

Böter

Den nederländska bomtrålaren kan förvänta sig böter för det illegala fisket med olagliga innerpåsar på trålen. Böterna kan bli upp till 375 000 DKK.

Dessutom har fiskeskepparen polisanmälts för att ha utsatt kontrollanterna för fara i samband med ombordstigning på fiskebåten.

Bomtrålaren på filmen har inget med det olagliga fisket I Skagerak att göra. Filmen är bara medtagen för att illustrera hur en bomtrålare och en bomtrål kan se ut.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!