Havets dag i Rönnäng den 28 maj

Den 28 maj mellan 10:00 och 16:00 är det Havets dag i Stansviks hamn i Rönnäng. Flera fiskebåtar kommer att ligga i hamnen och vara öppna för besökare. Den största båten med hemmahamn i närheten av Rönnäng, GG 330 Carmona från Dyrön, kommer dock inte att vara på plats då den inte är färdigbyggd. Istället kommer den troligen att visas upp på Donsö Shipping Meet den 14 och 15 juni.

Båtar som däremot troligen kommer att visas upp är GG 778 Lövön, en Sveriges största räktrålare GG 707 Arkö och en av Sveriges minsta räktrålare, GG 1221 Singapore samt kräfttrålaren GG 21 Zentha. Flera mindre båtar finns också i hamnen. I Stansviks hamn ligger för närvarande också Sveriges största fiskebåt, GG 64 Astrid Marie med hemmahamn på Rörö. Kanske blir den kvar. GG 778 Lövön ligger för närvarande i en annan hamn en bit därifrån, Ängholmen. Där ligger också GG 505 Polar som bland annat lånats ut till företaget Båt GG 330 Carmona under den tid de inte haft någon egen båt.

Det ska även ordnas fiskauktion och möjlighet att äta olika läckerhet från havet och lokala bakverk som äggost och hembakta bullar. Dessutom kommer det att vara möjligt att köpa skaldjur och fisk från en del av båtarna och äta på uteserveringar då två restauranger medverkar i arrangemanget.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!