Problem med bloggen på grund av problem på webbhotellet

I mer än två dagar har bloggen fungerat dåligt beroende på problem hos webbhotellet Loopia. Informationen om karaktären på problemet har varit dålig. Men det mesta tyder på att de har varit utsatta för en massiva överbelastningsattack (DDOS-attack) som bland annat gjort det omöjligt att använda externa tjänster. Sajter som gjort det har fungerat intermittent (dvs ibland) och varit väldigt långsamma. Sånt som använder andra tjänster för att skicka ut nyhetsbrev eller snabba upp sajten har förvärrat situationen då de inte fungerat att anropa dessa tjänster.

Det har tagit webbhotellet lång tid att åtgärda problemet eller problemen men det är vad som kan förväntas vid en sån här situation. Och det är inte heller helt åtgärdat ännu. Men externa tjänster går att använda nu.

Informationen om problemen och situationen kunde dock ha varit bättre. Naturligtvis kan inte teknikerna som arbetar med att åtgärda problemen slösa tid genom att informera kunderna men det vore i så fall bar om de kallade in några personer som inte är tekniker för att informera kunderna. Att inte veta varför något händer och vad som kan förväntas när det gäller tid innan det kan åtgärdas är frustrerande.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.