En liten hamn i Lysekil med en fiskebåt

Jag har länge undrat var den fiskebåt som heter LL 14 Molly med Lysekil som hemmahamn har varit baserad nånstans. Jag har aldrig kunnat hitta den i fiskhamnen eller nån annan hamn i Lysekil men den dyker upp varje år när jag redovisar fångster och innehav av fiskemöjligheter. Nu har jag hittat båten. I en liten hamn i Lysekil. Utanför stadsbebyggelsen.

Intills i år då jag tog en promenad längs Västerhavspromenaden från norra hamnen till Långevik har jag inte lyckats få syn på den. Och där låg den, LL 14 Molly, en nästan 12 meter lång fiskebåt på cirka 14 bruttoton som främst används till burfiske av kräfta och garnfiske av makrill.

LL 14 Molly

LL 14 Molly

LL 14 Molly

LL 14 Molly

LL 14 Molly ägs av LL 14 Molly AB som i sin tur ägs av Glenn Åhman och hans son Niklas Åhman. Omsättningen 2023 var 2,2 miljoner kronor. Den landade fångsten samma år var 9 896 kg kräfta och 3 215 kg makrill.

Långevik är en liten båthamn, eller egentligen två små båthamnar. En äldre och mindre samt en nyare och större. Det finns en mängd mycket små röda sjöbodar i hamnen men som helhet ger området mest intryck av att vara ett industriområde på grund av avloppsreningsverkets anläggningar. Huvuddelen av anläggningen finns dock inne i berget och stenen som sprängdes ut ur berget är säkert den sten som numera är vågbrytaren för den nyare småbåtshamnen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.