P/f Kinnfelli är ett färöiskt fiskeriföretag

P/f Kinnfelli är ett färöiskt fiskeriföretag som hör hemma i Miðvágur. Bolaget ägs av två andra bolag, P/f Snarfrost och Á Mølini Sp/f med 50% var. Á Mølini Sp/f ägs i sin tur av Hjarnar Krogh Dalsgaard och Árni Krogh Dalsgaard medan P/f Snarfrost ägs av Mykines Sp/f och Vestmek Sp/f.

Det sistnämnda bolaget ägs av Bárður Henriksen (33,3%), Tummas Kristian Henriksen (33,3%), Jóannes Henriksen (16,6%) och Herningur Oddmarson Lauritsen (16,6%). Mykines Sp/f ägs av Tummas Kristian Henriksen. Vestmek äger dessutom andel i en del andra företag som dock inte är fiskeriföretag.

Styrelsen i P/f Kinnfelli består av Hjarnar Krogh Dalsgaard, Sigrið Henriksen, Árni Krogh Dalsgaard och Bárður Henriksen. Tummas Kristian Henriksen är VD.

Källor: Business Line, Skrasetting Føroyar

Fiskebåtar

P/f Kinnfelli äger den kombinerade pelagiska trålaren och snörpvadsbåten VA 410 Katrin Johanna.

VA 410 Katrin Johanna

VA 410 Katrin Johanna. Bild: Trygve Eriksen

Fiskebåtar, bruttoton
  • VA 410 Katrin Johanna, 1 988

Källa: Teyggjan

Fiskerättigheter

Företaget har fiskerättigheter för de vanliga pelagiska fiskarterna svartkjaftur (kolmule, blåvitling), makrill och sill. Fisket sker i Nordatlanten.

Det finns ingen offentlig förteckning över fiskerättigheter på Färöarna men det går att få en uppfattning om storleken genom att se hur mycket som fångades under förra året.

Fångster i ton 2023

VA 410 Katrin Johanna

  • Svartkjaftur, 19 529
  • Makrill, 8 104
  • Sill, 3 905

Källa: Vørn

Kommentar

Skrivet med reservationer för eventuella felräkningar och missförstånd och att offentliga register ibland kan ha gamla uppgifter.

Läs också:

 


Upptäck mer från Svenssons Nyheter - Njord

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.