Olsen Gruppen

Förutom K. Halstensen finns även ett annat av Norges större fiskeriföretag i den lilla orten Bekkjarvik. Det är Olsen Gruppen AS som äger och driver fyra fiskebåtar, snörpvadsbåten H 181AV Nordervon på 1 976 ton, snörpvadsbåten H 179AV Norderveg på 1 514 ton, den mindre snörpvadsbåten H 180AV Kamøyfisk på 534 ton och den likaledes lite mindre båten H 178 AV Fruholmen på 652 ton som båda bedriver kustnära fiske. Kamøyfisk och Fruholmen ägs via dotterbolag till dotterbolaget Ryggefjord AS.

Olsen-Gruppen ägs av Ola Amandus Olsen. Företaget ägnar sig åt pelagiskt fiske av sill, lodda, makrill, kolmule och hästmakrill men också åt visst kustnära fiske på sej. Alla företagets båtar är medlemmar i Pelagisk Forening.

Ola Amandus Olsen äger också Havøysund Is och Frys AS och en del andra företag i fiskerinäringen.

Olsen Gruppen är ett av Nord-Norges äldre fiskeriföretag och grundades 1951 som en enskild firma av Trygve Olsen. 2003 köpte man upp ett annat fiskeriföretag:

I 2003 kjøpte vi rederiet Troms Fiskebåtrederi AS fra Mackzymal AS i Tromsø. Med dette overtok vi båtene M/TR ”Leiv Erikson” (tråler) , M/S ” Havlys Senior” (autoline) og M/S ”Bramo II”. M/TR ”Leiv Erikson” er senere solgt.

De tre båtarna som köptes från Troms Fiskebåtrederi var kustfiskebåtar. Havlys Senior existerar än, men båten verkar inte ägas av Olsen Gruppen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Advertisements
Gilla Anders Svensson på Patreon!

2 Svar på “Olsen Gruppen”

Kommentarer är stängda.