Murmanrybflot

JSC Murmanrybflot-2 är ett fiskeriföretag med några frystrålare, Kapitan Naumov på 1 104 ton, Severyanin II på 546 ton och Zvezda Murmana på 1 499 ton. Den sistnämnda trålaren tycks vara båt i bra skick trots att den är gammal medan de andra enligt en del bilder är gamla och i ganska dåligt skick. Tidgare ägde man också Tynda på 2 853 ton som dock sannolikt är skrotad idag. Företaget tycks förutom torskfiske ägna sig åt krabbfiske.

Företaget tycks tidigare ha varit inblandat i en del underligheter med olagligt fiskad torsk i Barents hav med en båt med namnet Kronshtadt eller Murmanrybflot-2:

Commercial quota: 337 tonnes cod, 74 tonnes haddock No research quota (like the majority of the vessels actually).

According to Lloyds list, this vessel does not exist under this name any more, after 2004. New name is Murmanrybflot 2, owner is Murmanrybflot 2 JSC. This information has however not reached the EU veterinary committee, which as issued veterinary number to the vessel. In spite of the name confusion, a cod quota has been issued by Russia to the old name.

This quota is very low for a trawler like this. Registered catch by this vessel, according to landing data so far is 131 tonnes cod and 72 tonnes haddock. The only recorded landings are two deliveries by Mumrinskiy into Eemshaven June and July 2006. Catch from earlier in the year has been delivered to non-reporting ports.

The possibilities of falsification and fraud are high in this case, since an old name is used on the labels and associated documents onboard the Mumrinskiy, and since it has a very small quota compared to its catching capacity.

Även Tynda har blivit ertappad med olagligt fiske i Barents Hav, i det fallet för olovligt fiske på norskt vatten år 2007. Något som ledde till kraftiga böter för båten och båtens ägare.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Advertisements
Gilla Anders Svensson på Patreon!