Kvotbaroner – Asbjørn

Fridi Magnusen som invandrade till Danmark från Färöarna som 15-åring tillsammans med sina föräldrar köpte 1989 sin första fiskebåt. Båten Strømsund. Senare blev Skagerak Fiskeeksport (Skagerak Group) delägare i Magnusens båtar. 2010 blev dock Fridi Magnusen och hans bror Roi Magnusen ägare av hela HG 265 Asbjørn, tidigare HG 265 Strømfjord. Den båten ska numera ha sålts (den finns dock fortfarande upptagen som HG 365 Asbjørn Senior i register och med Magnusens som ägare) och istället har en större båt köpts och fått samma namn. Det handlar om den tidigare S 349 Gitte Henning på 2 700 ton (familjen Kjeldsen).

2013 beräknades, enligt den norska tidningen Fiskeribladet Fiskaren, de fiskekvoter (nyttjanderätter till fisk) som HG 265 Asbjørn äger vara värda cirka 400 miljoner DKK. Årskvoterna är 3 500 ton makrill, 2 600 ton NVG-sill (atlantoskandisk sill), 6 600 ton nordsjösill varav 1 600 ton i Skagerak, 16 000 ton tobis, 7 000 ton skarpsill (brisling), 6 000 ton vitlinglyra (sperling, øyepål) samt 4 500 ton blåvitling (kolmule). Omsättningssiffror för fiskeriverksamheten finns inte att tillgå då den bedrivs som enskild firma eller handelsbolag.

Utöver ägandet av fiskebåten Asbjørn så är bröderna Magnusen också delägare i ett antal andra företagJørns Not & Trawlværksted ApS, Midjord Offshore ApS, Hirtshals Transport Center P/S och Komplementarselskabet af 16. Januar 2007 ApS.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”Kvotbaroner – Asbjørn”

Kommentarer är stängda.