Tidigare Rörö-båt aktuell för tonfiskfiske

Sjarmør

Sjarmør

Den norska snörpvadsbåten SF 17 SU Sjarmør är en av de fem båtar som är aktuella när det gäller att fiska den norska kvoten av blåfenad tonfisk. Men det kommer bara att bli aktuellt om två andra båtar först tackar nej:

Fiskeridirektoratet har valgt å sette opp en prioritert liste med fem kandidater til forsøksfisket etter makrellstørje i 2014. Skulle nummer 1 på listen takke nei, vil tilbudet gå til nummer 2, og så videre.

De 5 fartøyene er:
1. Hillersøy
2. Albacore
3. Sjarmør
4. Vestervon
5. Bluefin

Troligen kommer väl ingen att tacka nej så det blir antagligen SF 220 A HIllersøy som kommer att ägna sig åt att fiska tonfisk en kort tid. Hillersøy är en betydligt mindre båt än Sjarmør men också en snörpvadsbåt (ringnotsbåt).

Hillersøy

Hillersøy

Sjarmør var fram till 2008 hemmahörande på Rörö, först med namnet GG 64 Martina och ägd av familjen Johansson och sedan med namnet GG 144 Themis och ägd av familjen Ryberg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!