Danska fiskare bekymrade över minskad tobiskvot

Årets tobiskvoter inom EU är fastställda. Innan tobisfisket brukar komma igång. Vilket är början av april. Men Danmarks Fiskeriforening är missnöjda då kvoten på deras traditionella fiskeområde när det gäller tobis, Dogger Bank, minskat från 200 000 ton till bara 50 000 ton. Istället är kvoten högre i andra områden där danskarna traditionellt inte brukar fiska:

Ministerrådet fastsatte i dag, mandag, den samlede danske tobiskvote for 2014 til knap 200.000 tons, hvilket er omkring 50.000 tons mindre end i 2013. Den samlede kvote er altså faldet med omkring 20 procent.

Den samlede danske kvote er fordelt på en række områder af Nordsøen, Skagerrak og Kattegat, og en meget stor del af kvoten – lige over 130.000 tons – er lagt i et område af Nordsøen og Skagerrak, hvor danske fiskere traditionelt ikke fisker så store mængder tobis.

-Vi frygter naturligvis, at vi derfor ikke formår at fange hele den danske kvote, og det skyldes alene, at vi har fået en kvote på lige over 50.000 tons på Dogger Banke, hvor vi normalt fanger mellem 200.000 og 300.000 tons tobis, forklarer Svend-Erik Andersen.

Danmarks Fiskeriforening menar att situationen skapar stor osäkerhet för fiskarna och att fisket samt bestånden av tobis bör följas noga så att kvoterna kan ändras som det visar sig att det finns mer tobis än beräknat på Dogger Bank. Danska fiskare är också missnöjda med mängden tobis de får fiska på norskt vatten:

De danske industrifiskere blev taberne, da EU og Norge skulle indgå en aftale om fiskeriet i 2014. Det blev nemlig vægtet højere at sikre en torskekvote i Barentshavet til især Spanien og Frankrig end at sikre adgang for de danske industrifiskere til at fiske tobis i norsk område – og det ærgrer Jesper Juul Larsen, formand for såvel Sydvestjysk Fiskeriforening som IP-udvalget i Danmarks Fiskeriforening.

[…]

-Norge ville have adgang til at fiske sperling og brisling i EU-farvand, og fra dansk side var der så en forventning om, at det ville kunne bruges til at sikre os adgang til at fiske tobis i norsk farvand. Det skete ikke, fordi EU vægtede det højere at sikre en torskekvote i Barentshavet til Spanien og Frankrig – og det er på den baggrund jeg til Fiskeri Tidende siger, at industrifiskeriet igen er blevet Sorteper, siger Jesper Juul Larsen.

Adgangen til norsk farvand for industrifiskerne er vigtig, fordi hovedparten af tobiskvoten formentlig bliver lagt i Område 3, hvor EU og Norge deler farvandet. I oplægget fra EU-Kommissionen er den danske kvote i Område 3 således sat til 132.000 tons – det svarer til langt over halvdelen af den samlede danske tobiskvote, hvis Kommissionens forslag bliver fulgt af Ministerrådet på dets møde mandag.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

2 svar på ”Danska fiskare bekymrade över minskad tobiskvot”

Kommentarer är stängda.