Coldwater Cowboys

Coldwater CowboysColdwater Cowboys är ytterligare en serie i samma andra som Deadliest Catch, Battle on the Bay och Wicked Tuna. Den handlar om fiskare på Newfoundland som ägnar sig åt liknande fiske som det fiskeri som finns i Norden. Skillnaden är att de verkar ha betydligt mindre och äldre båtar vid fiske på det öppna havet. Det är krabbfiske, räkfiske, loddafiske, sillfiske etc.

Sannolikt är det fiske som beskriv i serien farligare än fisket är i nordiska farvatten. Främst på grund av ålderdomligare och mindre båtar. Samtidigt så överdrivs farorna av TV-bolaget och filmteamen för att det hela ska bli mer spännande. Det handlar om en dramatiserad verklighet som görs redigeras och framställs på ett sätt som gör det mycket mer dramatiskt än vad det är i verkligheten. Det gäller alla de serier jag nämnt ovan.

Serien uppmärksammades en del av kanadensisk media när den kom. Något som media också rapporterat är att en av de som medverkar i serien har åtalats för fiskeribrott:

Young and the Nicole Daniel, the biggest vessel in the Bonne Bay fleet, was regularly featured on the first season of “Cold Water Cowboys” when it aired this past winter.

Information sworn before the court in February 2012 outlines eight charges under the Fisheries Act against Young for failing to comply with the condition of a licence. The specific charges allege Young exceeded the maximum quantity of herring permitted to be taken under a licence and that he failed to fully and accurately complete a Department of Fisheries and Oceans fishing logbook on a daily basis for the Nicole Daniel, the Violet and Karen II, the Atlantic Traveller, the Atlantic Endeavor and the Newfie Star.

Young, 47, is also charged with making a false or misleading statement to an authority designated by a fishery officer and while being employed as an observer provide false information in the course of his duties.

The offences are alleged to have taken place between October and December 2010 in Woody Point.

Listed as co-accused on the eight charges are 3 T’s Ltd. and 70-year-old John Roberts of Woody Point.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!