Battle on the Bay

Bristol BayBattle on the Bay är en TV-serie på TV-kanalen Discovery Channel/Animal Planet som utspelar sig i Bristol Bay utanför Alaska och som handlar om laxfiske med drivgarn. Företrädare förlaxfiskarnas organisation Bristol Bay Regional Seafood Development Association (BBRSDA) menar dock att TV-serien ger en helt falsk bild av laxfisket i Bristol Bay:

The BBRSDA executive director Sue Aspelund has sent a letter to the Discovery Channel expressing its concerns and received a reply stating the station will get back to her once it has ”had an chance to look into the points” she made.

Aspelund told Alaska radio station KDLG the show is not accurate picture of fishermen and fishing practices in the Bristol Bay fishery, among many other concerns.

”The way they are depicting the fishery could really harm us economically, and of course it hurts the heart and soul of people who experience the fishery in a completely different way,” Aspelund told the radio station.

BBRSDA menar också att det förekommer en mängd faktafel i TV-serien och listar dem på sin hemsida.

Battle on the Bay är en efterföljare till TV-serie som Deadliest Catch och Wicked Tuna. Andra liknande serier är Big Shrimpin och Coldwater Cowboys. Det handlar om TV-serier som gör fisket mer dramatiskt än det i verkligheten är.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Battle on the Bay”

Kommentarer är stängda.