Mersey Seafoods

Mersey Seafoods Ltd är ett av Kanadas större fiskeriföretag. Det grundades 1964. Ägnar sig åt räkfiske och annat demersalt fiske, dvs fiske av bottenlevande fisk, musslor etc. Företaget är hemmahörande i Liverpool i Nova Scotia där de har en egen hamn.  Totalt har Mersey Seafoods ungefär 180 anställda. De äger två egna räkfiskelicenser och fiskar dessutom på en licens som ägs av Torngat Fish Producers Coop Society Ltd.

Räkfisket bedrivs med två större räktrålare, Mersey Phoenix på 3 423 bruttoton och Mersey Venture på 2 337 bruttoton.  Mersey Seafoods har flera gånger varit inblandade i rättsliga tvister som gällt säkerheten för de anställda ombord. Några av företaget övriga fiskebåtar är Fortune Lady (580 bruttoton), Cardigan Lady (563) och Souris Lady (563). alla tre med hemmahamn i Charlotteville, Nova Scotia.

Torngat Fish Producers är ett kooperativ hemmahörande i Happy Valley – Goose Bay,
Labrador, kontrollerat av ursprungsbefolkning som har en fiskberedningsfabrik med omkring 400 anställda.

Mersey Phoenix

Mersey Phoenix

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders Svensson på Patreon!