Magnusen – Asbjørn

HG 265 Asbjørn på 2 967 bt ägs av ett partrederi, PR Asbjørn, med bröderna Fridi Petur Magnusen och Roi Magnusen som delägare. Familjen Magnusen har dock bildat ett bolag i år, Asbjørn ApS, så det finns tecken på att fiskebåten ska tas över av ett bolag.

De två bröderna äger också Jørns Not & Trawlværksted ApS och Hirtshals Transport Center P/S samt har minoritetsintressen i Midjord Offshore ApS. Huvudägare är familjen Midjord. Det är ett företag som ägnar sig åt service och skötsel av vindkraftparker till havs. Midjord Offshore har verksamhet i Belgien, Nederländerna, Tyskland, Storbritannien, Norge och Danmark.

Det är det tredje stora pelagiska fiskeriföretaget i Danmark med färöiska ägare. De andra två är Rederiet Ruth A/S och PR Beinur.

Pelagiska fiskerättigheter (IOK), art och område, andel i procent

Atlantoskandisk sill (NVG-sill), 15,9%
Sill i Nordsjön, 6,8%
Sill i Skagerak/Kattegatt,  7,1%
Makrill, 8,1%
Brisling (skarpsill) Skagerak och Kattegatt, 0,1%
Brisling (skarpsill) i Nordsjön 6,2%
Tobis, 7,2%,
Sperling (vitlinglyra), 10,0%,
Blåvitling, 29,6%
Blåvitling färöisk zon, 21,9%
Havgalt (trynfisk), 6,0%,

Familjen Magnusen och Asbjørn äger inte några rättigheter till demersalt fiske (konsumtionsfiske) att tala om. Det är inte heller att förvänta då det handlar om ett partrederi och ett stort pelagiskt fiskefartyg. eftersom det är ett partrederi så finns det heller inga ekonomiska siffror tillgängliga. Delägarna verkar inte ha några fler fiskebåtar.

HG 265 Asbjørn

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!