Holmøy – Prestfjord

Familjen Holmøy kontrollerar ett antal fiskeriföretag via Holmøy Holding AS. Det är fiskeriföretaget Prestfjord AS som äger försäljningsbolaget Prestfjord Seafood AS, och Prestfjord Havfiske AS. Dessutom laxodlingsföretaget Eidsfjord Sjøfarm AS som dessutom är moderbolag till Prestfjord Havfiske.

Prestfjord AS grundades ursprungligen 1972 och omvandlades till aktiebolag 2001:

Prestfjord AS ble etablert på Myre i Øksnes kommune i 1972 som partsrederi og ble drevet under forskjellige navn og eierskap fram til selskapet Prestfjord AS ble stiftet av Ola Helge Holmøy i 2001. Administrasjonskontoret ble i 1996 flyttet til Sortland, mens teknisk inspektør har kontor på Myre.

Prestfjord AS äger idag två större frystrålare, N 100Ø Sunderøy1 874 bruttoton och N 445Ø Prestfjord på 2 610 ton med Prestfjord Havfiske äger N 15Ø Langøy840 ton. Båtarna fiskar främst torsk, kolja, sej, större kungsfisk (uer) och hälleflundra. Prestfjord är en alldeles nybyggd båt som byggdes 2011 på Myklebust Verft. Den gamla Prestfjord såldes till ett ryskt företag.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.