Ocean Prawns – danskt räkfiskeriföretag

Ocean Prawns A/S har sitt huvudkontor i Neksö på Bornholm. Man driver tre av världens största räktrålare, men det är oklart om man också äger dem. De tre är Ocean Prawn på 3 090 ton, Atlantic Enterprise på 3 457 ton och bägge hemmahörande i Canada samt R 38 Ocean Tiger på 2 223 ton. Den sistnämnda båten är hemmahörande i Neksö på Bornholm.

Ocean Prawns har ett dotterbolag i Canada, Ocean Prawns Canada Ltd som driver de kanadensiska båtarna. I styrelsen för det danska företaget sitter Kristian Barslund Jensen, Henrik Espersen, Hanne Grete Jensen och Niels-Ole Hald. Sannolikt är dessa personer också ägare av företagsgruppen. Företagets försäljningsbolag är Ocean Seafoods A/S. Bolagets båtar fiskar i kanadensiska vatten och i Ishavet. Förutom räkor fiskar man också hälleflundra.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

2 svar på ”Ocean Prawns – danskt räkfiskeriföretag”

Kommentarer är stängda.