Granit – Grønnevet och Sperre

Familjen Grønnevet är majoritetsägare i fiskeriföretaget AS Granit. Minoritetsägare är Brødrene Sperre AS som ägs av familjen Sperre. Brödrene Sperre AS är ett fiskberedningsföretag som köper fisk från AS Granit och andra fiskeriföretag som exempelvis K. Halstensen AS (moderbolag Halstensen Holding AS, familjen Halstensen) som bland annat äger snörpvadsbåten H 11AV Gardar på 3 047 ton och Nybo Holding AS (familjen Nygård) som äger snörpvadsbåten M 56MD Nybo på 2 142 ton.

AS Granit äger den stora fabrikstrålaren Granit IV på 2 487 bruttoton. Granit IV är ansluten till samarbetssällskapet Norwegian Frozen at Sea (NFAS) tillsammans med familjen Strands två trålare Havstrand och Havbryn, Edvardsens Langvin, Ramoen, Carisma Star, backebåten Atlantic och Andenesfisk I.

Leif Grønnevet från AS Granits ägarfamilj sitter också i styrelsen för Aker Seafoods ASA. Han har också varit stortingsledamot för Høyre och statssekreterare i Fiskeridepartementet liksom haft många andra uppdrag i det offentliga och privata.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!