Haugen – Andenes Havfiske

AS Andenes Havfiskeselskap kontrolleras av familjen Haugen genom ett antal holdingbolag där AH Holding AS är det centrala. Familjen Benjaminsen äger en minoritetsandel på 11%.

Andenes Havfiske har en rad dotterbolag och systerbolag, ett är Olympic Fiskeri AS där man äger 51% med familjen Remøy som minoritetsägare. Via dotterbolaget Langsund II A säger Olympic sannolikt fisktransportfartyget Langsund. Gadus Invest AS är ett annat bolag som ägs av familjen Haugen. Familjen Remøy ägde tidigare en fiskebåt med namnet Gadus, numera registrerad  på Färöarna, sannolikt ägd av Gadus Invest och fiskande för JFK Trol på Färöarna.

Andenes Havfiske äger fiskebåten Andenesfisk I på 1 567 ton. Den är är ansluten till samarbetssällskapet Norwegian Frozen at Sea (NFAS) tillsammans med familjen Strands två trålare Havstrand och Havbryn, Edvardsens Langvin, Ramoen, Carisma Star, backebåten Atlantic och Granit IV.

Utöver Andenesfisk I så kan det vara så att Andenes Havfiske bemannar ytterligare några fiskebåtar. En ny Andenesfisk I är också  beställd och ska levereras nästa år.

Fisken som Andenes Havfiske fångar säljs i allmänhet via Nor Seafoods.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!