Dønna Havfiske

Dønna Invest AS ägs av Jonny Berfjord, Arnt Inge Aaker, Geir Ove Aaker via ett holdingbolag. Bolaget har dotterbolaget Dønna Havfiske AS som äger snörpvadsbåtarna N 300DA Åkerøy på 1 614 ton och Stålringen på 1 206 ton som fram till juni 2011 hette Møgsterhav.

Bolaget Dønna Havfiske grundades 1995 och skaffade sin första snörpvadsbåt i början av 2000-talet:

Dønna Havfiske er et ringnotrederi lokalisert i Dønna. Selskapet eier og drifter i dag ”Åkerøy” som er et fullstrukturert ringnotfartøy. Selskapet fisker for ca 50-60 millioner kroner om året, og har ca 20 årsverk. I arkivene til Helgelands Blad finner vi at det nesten er på dagen ti år siden selskapet kjøpte sin første ringnotsnurper ”Kristian Ryggefjord” for ca 80 MNOK. I følge lokalavisa Marsteinen ser det altså nå ut som Dønna Havfiske får ytterligere en ringsnotbåt i selskapet, og i så fall vil Dønna framstå som en av de største og viktigste ringnot- og fiskerikommunene i landsdelen.

Dønna fiskar sill, makrill, lodda och kolmule.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!