Ulsund

Ivan Ulsund AS har funnits sen 1939. Företaget har ägnat sig åt fiske såväl som fraktfart. Man har genom åren ägt sammanlagt 29 olika fiskebåtar, som mest 4 samtidigt. Ägare av företaget är familjen Ulsund.

Idag är familjen också ägare av 60% i Trønderbas AS. Resterande 40% ägs av det nederländska fiskeriföretaget Parlevliet & van  der Plas NV via ett dotterbolag. Trønderbas AS driver och äger snörpvads- och flyttrålsbåten NT 500V Trønderbas på 2 213 ton. Fiskebåten sköts och bemannas av Ivan Ulsund Rederi AS, sannolikt dotterbolag till Ivan Ulsund AS. Fisket är inriktat på pelagisk fisk som sill, lodda, makrill, hästmakrill, skarpsill, staksill, guldlax och kolmule.

Företaget äger och driver också en mindre båt, Trönderkari på 432 ton. Trönderkari är utrustad för fiske med snurrevad efter torsk och kolja, för trålfiske med bottentrål efter samma fiskarter samt för snörpvadsfiske efter staksill. Man fiskar även lodda.

Flera personer ur familjen Ulsund utgör också styrelsen i Parlevliet & van der Plas norska dotterbolag Næraberg Holding AS som äger fabrikstrålaren KG 14 Næraberg på 3 181 ton, hemmahörande i Klaksvig på Färöarna. Næraberg fiskar för JFK på Färöarna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!