Nesfiskur

Garður hittar man fiskeriföretaget Nesfiskur hf som grundades 1986 av Baldvin Njalsson och man har flera fiskebåtar och fiskberedningsindustrier:

Nesfiskur ehf. var stofnað í maí 1986 af Baldvini Njálssyni og fjölskyldu hans, sem rak áður fiskverkun Baldvins Njálssonar. Í Garðinum rekur Nesfiskur frystingu, ferskfiskvinnslu, saltfiskverkun, skreiða og hausaþurrkun, einnig er Nesfiskur með 1 frystitogara 2 ísfisktogara 4 snurvoðarbáta og 2 línubáta. Þá er Nesfiskur með frystingu og ferskfiskvinnslu í Sandgerði.

Enligt sin egen hemsida har bolaget alltså 9 båtar, men det verkar som om man numera har 10 stycken. En är frystrålaren Baldvin Njalsson GK 400 på 1 200 ton som främst fiskar torsk, större kungsfisk, kolja, sej, andra torskfiskar och plattfisk. Vidare äger man trålaren Berglin GK 300 på 477 ton och trålaren Soley Sigurjons GK 200 på 737 ton som är inriktade på samma sorts fisk. Det är även de små dragnotbåtarna (flyschooterbåtarna) Arnthor GK 20 på 107 ton, Benni Sæm GK 26 på 116 ton, Siggi Bjarna GK 5 på 116 ton, trålaren Sigurfari GK 138 på 225 ton och de mycket små backebåtarna Steini GK 45, Dori GK 42 och Bergur Sigfus GK 43. Om man nu äger den sista. Siggi Bjarna är också utrustad för garnfiske.

Intressant?
Läs mer: Islandsbloggen, MBL,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!