Uthafsskip

Uthafsskip Ehf är ett isländskt fiskeriföretag som äger två större frystrålare som båda är registrerade i Belize och som fiskar utanför Västafrika alternativt utanför Peru. Man fiskar pelagisk fisk som hästmakrill, makrill, sardin och sardinella. Trålarna är Gloria på 3 707 ton och Victoria på 3 938 ton.

Uthafsskip har också kontor i Las Palmas på Gran Canaria och en stor del av fisken man tar upp lossas och säljs i den spanska hamnen. Man tycks ha varit inblandade i illegalt fiske i senegalesiska vatten år 2011 och verkar nu fiska utanför kusten i Guinea-Conakry.

Victoria har för länge sedan hetat Oceaan IV och varit ägd av Kennermervis Groep, ett företag som idag äger det svenska företaget Astrid Fiskexport AB.

De som är engagerade i Uthafsskip Ehf på något sätt och som namnges på hemsidan är Bragi Hilmarsson, Gudhmunda Thorir Gisladottir, Gudhmundur Thordharson, Haraldur Hrannar Haraldsson, Haraldur Reynir Jonsson, Kristjan Oskarsson, Marinella Ragnheidhur Haraldsdottir, Sævar Hjalmarsson och Thorir Gudhmundsson.

Haraldur Hrannar Haraldsson och Kristjan Oskarsson var tidigare engagerade i Hafnarfjell Hf (samma hemsida som Uthafsskip) som ägde den numera skrotade fiskebåten HF 1 Sjoli på 1 125 ton.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!