Wave Operation

Wave Operation är ett isländskt fiskeriföretag med kontor i Mosfellsbær som opererar den stora frystrålaren Blue Wave på 7 765 ton som fiskar utanför Västafrika.  Båten är ofta i Las Palmas på Kanarieöarna där den lossar sin last av fisk. Den är registrerad i Belize liksom så många andra båtar som fiskar i västafrikanska vatten.

I Sydafrika finns ett fiskförädlings- och fiskförsäljningsföretag med namnet Blue Wave Seafood. Om det finns någon koppling till fiskebåten Blue Wave och isländska Wave Operations har jag inte kunnat utröna. Men det verkar inte sannolikt då ägaren av det sydafrikanska bolaget heter Kevin Suckley. Däremot uppger det sydafrikanska bolaget att man  har kopplingar till ett namibiskt företag, också med namnet Blue Wave Seafoods (företaget tycks formellt heta Blue Wave Sea Products Cc.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , ,

PS. 131031. Båten Blue Wave är numera såld.

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!