Astrid Shipping – brittiskt fiskeriföretag

I december 2012 startades ett nytt fiskeriföretag i Storbritannien, Astrid Shipping Co Ltd. Namnet är märkligt såtillvida att alla tidigare fiskeriföretag och fiskebåtar med namnet Astrid i länderna kring Nordsjön ägts av familjen Johansson på Rörö. Ett av företagen, Astrid Fiskexport AB har dock sålts till det nederländska företaget Kennemervis Group, rättare sagt till detta företags danska dotterbolag Werner Larsson.

Ett annat nederländskt företag, Cornelis Vrolijk (egentligen ett brittiskt dotterbolag till dem), har för sin del sålt en större fiskebåt till Astrid Shipping Co Ltd. Denna båt hette tidgare Atlantic Princess, men heter numera Astrid på 3 229 ton, är registrerad i bekvämlighetsflagglandet S:t Kitts & Nevis. Båten befinner sig dock för närvarande på varv i Klaipeda i Litauen.

Astrid Shipping har sin adress i centrala London, också det lite märkligt för ett fiskeriföretag. I styrelsen för företaget sitter John Archie Macleod och Michael Macleog. Den först nämnde var tidigare aktiv i Northbay Fishing, ett dotterbolag till Interfish.

Nåt samband mellan Astrid Shipping och familjen Johansson har jag inte hittat, inte heller nåt samband mellan Kennemervis och Cornelis Vrolijk.

Astrid

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!