Interfish

Inlägg nr 3 av 19 i serien Brittiska fiskeriföretag

Interfish Ltd är ett fiskeriföretag registrerat i Manchester men med huvudverksamheten i Plymouth i Devonshire. Företaget har en lång rad dotterbolag. Företaget ägs av Johannus Jacobus Colam och en familjestiftelse kontrollerad av familjen Colam. Grundat 1977 har man expanderat kraftigt genom en rad uppköp av olika fiskeriföretag som exempelvis Northbay Fishing Co Ltd och Altaire Fishing Co Ltd. Företaget har idag uppemot 300 anställda, äger, deläger och/eller opererar 8 fiskebåtar samt flera fiskbearbetningsföretag.

De flesta fiskebåtar ägs via dotterbolag. LK 429 Altaire på 2 809 ton ägs av Altaire Fishing Co Ltd i vilket bolag Interfish Ltd äger 57,14%, familjen Ramsay 28,57% och familjen Duncan 14,28%. Dotterbolaget Northbay Fishing Co Ltd med adress i Glasgow och verksamhet i Mallaig äger fiskebåten CY 720 Prowess på 1 332 ton. Interfish äger 69,81% av Northbay medan Eoina Margaret MacLeod och James MacLeod äger resten.

Sannolikt är Interfish via dotterbolaget Interfish Wirons Ltd delägare i fiskebåtarna Wiron1 på 1059 ton och PH 200 Wiron 2 på 1 068 ton vars huvudägare är Jaczon BV. Alla de nämnda fiskebåtarna är pelagiska trålare, dvs de fiskar makrill, sill och andra fiskar som lever mitt i vattenmassorna och inte vid botten.

Interfish är också en stor sponsor av Plymouths rugbylag Plymouth Albion. Johannus Jacobus Colam är också delägare i klubben.

Altaire är medlem i Scottish Pelagic Fishermen’s Association (SPFA).

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Serienavigation<< Serene FishingResearch Fishing >>
Advertisements

One Reply to “Interfish”

  1. Pingback: Denholm | Njord

Kommentarer inaktiverade.