Killybegs Fishing och Western Seabord

Killybegs Fishing Enterprises Ltd ägs av James Anthony Tully, Sean McGuinness och Martin Howley. Företaget äger den stora pelagiska trålaren D 642 Atlantic Challenge på 1 783 bruttoton. 2009 var Atlantic Challenge en av de fyra båtar från Killybegs som ansökte om att få fiska utanför Chile och Peru.

Sean McGuinness och Martin Howley är också delägare i Western Sea Enterprises Ltd. Övriga delägare är John Bach, Seamus Tully (sannolikt bror eller kusin till James A Tully) och arvtagarna till Patrick Gallagher. Seamus Tully, Sean McGuinness, Seamus McGuiness och Antoinette Gallagher är i sin tur ägare till fiskberedningsföretaget Killybegs Seafoods Ltd som har dotterbolaget Colmcille Fishing Ltd. Colmcille Fishing äger trålaren G 186 Colmcille på 256 ton.

Seamus Tully är tillsammans med John Bach delägare i Western Seaboard Fishing Co Ltd med dotterbolaget Carmarose Trawling Co Ltd. Tillsammans med Martin Howley äger Seamus Tully Killybegs Trawlers Ltd. Western Seaboard äger den pelagiska trålaren D 653 Western Endeavour på 1 988 ton. Carmarose Trawling äger trålaren SO 555 Carmarose på 256 ton.

Killybegs Fishing äger 45.47% av Donegal Fish Ltd i var styrelse Sean McGuinness sitter. Den andra stora ägaren i Donegal Fish är Fimarex Ltd som ägs av familjerna Callaghan och Ward.

I bolaget Swan Net-Gundry Ltd är Martin Howley, Seamus Tully och John Bach stora delägare med tillsammans 32,61% av aktierna. Huvuägare är dock det isländska företaget Hampidjan Hf som innehar 54,43% av aktierna.

Tillsammans med en rad andra irländska fiskeriföretag var Killybegs Fishing och Western Seaboard inblandade i en legal tvist med EU under år 2008. Tvisten rörde kvotfrågor.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!