Doyle Fishing

Familjen Doyle äger Doyle Fishing Co Ltd i Killybegs via en rad holdingbolag som exempelvis Tenbigh Investments. Paula Doyle och Michael Doyle sitter i styrelsen för de flesta familjekontrollerade bolagen. Familjen Doyle äger också ett jordbruksföretag, Crone Studs Farms Ltd.

Doyle Fishing äger den kombinerade pelagiska trålaren och snörpvadsbåten D 165 Paula på 1 375 ton. Byggd i Polen och utrustad på Karstensens i Skagen. En tidigare fiskebåt med samma namn som företaget ägde sjönk i Måløys hamn i Norge år 2005.

Tillsammans med en rad andra irländska fiskeriföretag var Doyle Fishing inblandade i en legal tvist med EU under år 2008. Tvisten rörde kvotfrågor.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!